Hogy válasszunk antibakteriális porzsákot?

A kizárólag általunk forgalmazott AGfilter antibakteriális porzsákok előnye, hogy antibakteriális, hidrofób és biológiailag semleges szűrő anyagból készülnek! Ez eredményezi a minőségi különbséget a konkurensek szövött polimer mikroszálas zsákjaihoz képest.  Részletes szerkezetét a következőkben mutatjuk be: 1. ábra: készítmény rétegek - minden réteg mikroszálas ezeket egyesítjük a gyártás során 2. ábra: ahhoz, hogy a porzsákok elérjék a leghatékonyabb szűrést, az egyes rétegeket változóan kombináljuk, mert a leghatékonyabb igénybevétel esetén így kisebb felületi nyomás nehezedik az egyes réteghatárokra. Összehasonlításképpen: a microfibers 50-szer vékonyabb, mint egy emberi hajszál.

 
Obr.1                                                          Obr. 2                                                         Obr.3
  
 
Az elektrosztatikus összetételű mikroszálak az U.S. PATENT No. 5.401.446 amerikai szabvány szerint készülnek egy speciális szerkezettel, amit arra fejlesztettünk ki, hogy a szennyeződések egyenletes eloszlását biztosítsa. A félig áteresztő szerkezet magába zárja a nedvességet is, kellő rugalmasságot biztosít a magasabb szívóhatás eléréséhez. A mikroszálas összetétel ellenáll az allergiát okozó mikrobakteriális támadásoknak. Nem engedi át a baktériumokat, gombákat és mikroorganizmusokat!
A hatékony nedvességgel szembeni ellenállást a szerkezetben található hidrofób anyag biztosítja, mely kezeli és megszünteti a porzsákon belül a nedvességet. A porzsák élletartama nagyobb lesz azáltal, hogy nem érintkezik folyamatosan nedvességgel. A porzsák nem szőtt, hanem illeszkedő szerkezete a papírzsákokénál 85%-al hosszabb éllettartamot biztosít, mindemellett végig megőrzi szűrési hatékonyságát! Ennek az anyagösszetételnek is köszönhető, hogy jól illeszkedik a porszívók porzsákrekeszébe.
Az általunk előállított mikroszerkezet – SMF –Spunbond(S), Meltblown (M) Filter (F) a legmagasabb környezetvédelmi besorolásnak megfelelő – ISO 14001 ( U.S. PATENT Nos. 5.401.406) a minőséget pedig SMF ISO 9001 rendszerű tanúsítvényunk garantálja. 
 
MInden antibakteriális porzsákunkat a Samsung K+F Központja tesztelte, mely során megállapították, hogy termékeink megfelelnek az EUROVENT 4/4 normarendszer egyetemes légszűrők EN779:2012 besorolásának, tehát a legmagasabb minőségi osztályba, F9 kategóriába sorolhatóak.
A részecskeszerkezetet megmutatjuk a lenti Withbyho-diagramon - EUROVENT 4/4.
Ez az ábra azt mutatja, hogy a levegőben lebegő részecskék több mint 99,90% mérete kisebb, vagy egyenlő, mint 1 um . Ezért a levegő szűrésének fő része a láthatatlan régióban zajlik (az emberi szem 30 mikronos szemcseméretig képes regisztrálni).

 

A részecskeméret bemutatása:
 

A legegyszerűbben a következőkben mutatjuk meg, hogyan történik a szűrés a porzsákban: